De Filyburk jas

Filyburk doktersjas

Wat is nou de ideale doktersjas?

Uit een door Filyburk uitgevoerde steekproef onder artsen blijkt dat de pasvorm van de huidige doktersjas te wensen over laat. Bij Filyburk vinden we het belangrijk dat iedereen zich prettig en zelfverzekerd voelt in onze jassen. Een doktersjas moet uiteraard functioneel zijn. Met bijvoorbeeld voldoende zakken op de juiste plaatsen. Natuurlijk moet de jas ook lekker zitten en – net zo belangrijk – goed ogen.

Onze designers snappen dat mannen en vrouwen niet alleen anders gebouwd zijn maar ook andere wensen en eisen hebben als het gaat om een doktersjas. Daarom biedt Filyburk een aparte dames- en herenlijn, waarbij draagcomfort, functionaliteit en slijtvastheid op stijlvolle wijze zijn vormgegeven in een moderne, modieuze snit. Met een professionele uitstraling.

Elke jas een eigen materialenpaspoort

De jassen van Filyburk zijn leverbaar in verschillende materialen. Dankzij de slijtvaste eigenschappen kun je de jassen vaak en bij hoge temperaturen wassen. Elke jas heeft bovendien een materialenpaspoort: even de QR-code scannen en je ziet de hele levenscyclus van de jas!

 

Doktersjas
Grondstof
Biologisch Vlas uit België
Garenproductie
Italië/Polen
Textielproductie
België
Jasproductie
Nederland
Verwerking tot grondstof
Nederland

Made in Europe en andere voordelen

  • De grondstoffen worden in Europa zo milieuvriendelijk mogelijk geteeld
  • Het transport van de grondstoffen gebeurt CO2-neutraal
  • Aan het einde van de levensduur worden de jassen ingenomen en verwerkt tot grondstof
“Deze doktersjas voelt als een kledingstuk en niet als een werkharnas.”
Nicoline de Haas / medeoprichter Kliniek Voor de Hand