Filyburk

Filyburk doktersjas

Filyburk zet in op produceren én recyclen

Bij Filyburk willen we een bedrijf zijn dat we door kunnen geven van generatie op generatie. Daarom zien we het als onze plicht om niet alleen respectvol om te gaan met onze werknemers en klanten, maar ook met het milieu. Door producten te produceren met een lange levensduur, gemaakt van circulaire en herbruikbare materialen. We maken optimaal gebruik van grondstoffen en brengen die zoveel mogelijk terug in de natuur. Zo minimaliseren we afval.

Jas versleten? Filyburk haalt hem terug

Zelfs aan de levensduur van een Filyburk doktersjas komt een keer een eind. Op dat moment nemen we als producent ook onze verantwoordelijkheid voor het innemen van de jassen. Waarna ze weer verwerkt worden tot grondstof. We zijn dus actief in de volledige gebruikscyclus. Omdat we geloven dat het maken van hoogwaardige en comfortabele doktersjassen prima samen kan gaat met verantwoord ondernemen. Het één hoeft niet onder te doen voor het ander.

Transparant en open voor samenwerking

Als het gaat om het realiseren van een volledig circulair productieproces, beseffen we dat we er nog niet voor de volle honderd procent zijn. Maar dat is wel ons ultieme doel en we zijn goed op weg. Daarbij beloven we om transparant te zijn over wat goed gaat en wat niet. Niemand heeft alle wijsheid in pacht. Dus we staan altijd open voor suggesties en samenwerking om tot een optimaal resultaat en product te komen. Zo willen we graag een inspirerend voorbeeld zijn voor anderen.

Onze bijdrage aan de SDGs van de Verenigde Naties

De Verenigde Naties heeft 17 duurzame doelstellingen geformuleerd. De Sustainable Development Goals ofwel SDGs. Een blauwdruk voor vrede en welvaart voor mensen en de planeet, nu en in de toekomst. Bij Filyburk erkennen de we doelstellingen en met onze circulaire activiteiten dragen we ons steentje bij. Niet alleen op de korte termijn met een duurzame productie en verwerking van ons afval en restmateriaal. Maar ook op de lange termijn door bij te dragen aan gezondere leefomgeving.